Vlag NL.png
Vlag FR.png

05

SUBSIDIES & 

CROWDFUNDING

In België spelen ongeveer zo'n 2 miljoen kinderen buiten op openbare speelplekken. Duizenden van deze plekken zijn ongeschikt voor kinderen om te spelen: ze zijn verouderd of onveilig. Of ze zijn saai zodat ze de fantasie en creativiteit van de kinderen niet prikkelen. Of ze liggen op de verkeerde plaats en zijn niet geïntegreerd in de leefomgeving.

De renovatie van een uitnodigende speelplaats of speeltuin en de aanschaf van speeltoestellen kost geld. Het is natuurlijk jammer als die speelplek niet kan gerealiseerd worden omdat er geld te kort is. Vooral omdat een goede en veilige speelruimte ook een verstandige investering is in onze maatschappelijke toekomst. Elke euro die we investeren in bewegen levert de maatschappij ongeveer 2 euro op! Gelukkig zijn er organisaties die financieel kunnen bijdragen. Denk aan de gemeente, (lokale) fondsen, bedrijven en ouders. Maar hoe gaat u het geld bij elkaar krijgen? Subsidies en crowdfunding zijn mogelijkheden om geld te werven om uw project te steunen. Fondsenwerving begint met een goed projectplan, een duidelijke begroting en een overzichtelijk dekkingsplan.

​​Een veilige speelplaats op je school, graag, maar hoe begin je eraan? Met een uitgebreid stappenplan, praktische methodieken, tips rond veiligheid, weetjes over subsidies en ideeën over inrichting.

Onderstaande link helpt u alvast op weg naar het vinden van subsidiemogelijkheden, crowdfundingplatformen, infobrochures, stappenplan, enz...