Vlag NL.png
Vlag FR.png

Bexco® Rubber gietvloer - Atletiek

'When someone tells you "You can't", turn around and say "Watch it"! De atletiekpiste is voor vele sporters hun habitat: dagelijks brengen ze er enkele uren door, daarom vereist een atletiekpiste enkel de hoogste kwaliteit! 

De kunststof atletiekbanen van Bexco® rubber creëren de meest optimale omstandigheden voor trainingen en wedstrijden. Kunststof atletiekbanen kunnen intensief gebruikt worden. De laag onder de toplaag is dan ook minstens zo belangrijk voor het gebruikscomfort. Bexco® rubbervloeren zijn zo samengesteld dat stevigheid, grip en energieabsorptie in balans zijn. Kunststofbanen zijn veel harder en dus een stuk sneller om op te lopen en verminderen de kans op overbelastingblessures. 

Bexco® rubber heeft een drietal systemen die gecertificeerd zijn door de Internationale Associatie van Atletiek Federaties (IAAF) en het NOC*NSF, namelijk: National One, Two-Layer Sprint en Tri-Layer Olympic. Deze drie typen kunststof banen zijn eenvoudig te onderhouden en kunnen, wanneer nodig, snel van een nieuw oppervlak worden voorzien. Deze vloeren zijn geschikt voor indoor- en outdoor-atletiekfaciliteiten, naadloos, bestand tegen het gebruik van spikes, milieuvriendelijk en UV-bestendig.

Enkele realisaties

Installatie & onderhoud

Voor elke situatie en voor elke ondergrond heeft Bexco® rubber een passende Atletiek gietvloer. Met een breed scala aan materialen, afwerkingsmogelijkheden en toplagen, kunnen we op maat van uw behoeftes een gepaste oplossing bieden.

Reinigen m.b.v. tuinslang of hogedrukreiniger (enkel met zachte straal!)

Wat zijn de voordelen

 • Duurzaam

 • Kleurvast

 • Onderhoudsvriendelijk

 • Weersbestendig

 • Aangenaam sportgevoel

Specificaties

Samenstelling & opbouw van de verschillende atletiekvloeren 

Bexco® National One:           

 1. 12 mm polyurethaan-gebonden SBR basislaag

 2. 3 mm polyurethaan spraycoat toplagen

Bexco® Two-layer Sprint:   

 1. 12 mm Polyurethaan-gebonden SBR basislaag

 2. Polyurethaan poriënvuller

 3. Flexibele polyurethaan toplaag, afgestrooid met EPDM

Bexco® Tri-Layer Olympic:   

 1. Flexibele polyurethaan basislaag met lichtgewicht EPDM

 2. Flexibele polyurethaan tussenlaag met lichtgewicht EPDM

 3. Flexibele polyurethaan toplaag, ingestrooid met gekleurde EPDM

Downloads

Terug naar menu